Frågor och svar om onani

19 Mar 2005, 10:54 196
Annat, 0 år
Question


Hejsan ! Jag vill tacka för en sån bra sida ! Nu har jag bara en liten fråga att ställa . Känns det lika för killar att runka som det känns för tjejer att pulla ? Tacksam för svar !

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är en intressant fråga du ställer, men den är tyvärr helt omöjlig att besvara. För hur ska man någonsin kunna få veta exakt hur något känns för en annan person. Vi kan försöka beskriva för varandra med ord, men exakt hur det känns för någon annan går ju aldrig att uppleva.
Det finns en gammal sångtext som går så här "If I was looking through your eyes, I wonder what I´d see". Det betyder ungefär "Om jag kunde se med dina ögon så undrar jag vad jag skulle se".
Hur varje människa ser världen och hur varje människa känner kan vi som sagt bara jämföra genom att försöka prata och beskriva för varandra, men riktigt hur något känns eller ser ut för någon annan kommer vi sannolikt aldrig att få veta. Så, svaret på din fråga är att jag inte har en aning. Hur det känns när man sexuellt tillfredsställer sig själv skiljer kanske mellan killar och tjejer, men sannolikt också mellan invidivider av samma kön även om det troligtvis finns stora likheter. Du får själv fortsätta fundera över det och prata med andra för att skapa dig en bild av hur andra upplever det här och annat i livet. Då kanske du med tiden får en uppfattning om det hela.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar