Frågor och svar om otrohet

20 Mar 2005, 10:50 209
Tjej, 0 år
Question


Jag var tillsammans med en kille som reste iväg i 5 månader.. Under den tiden så var jag tillsammans med hans ex. lillebror... Men jag gjorde slut med honom efter tre veckor, för att jag saknade min andra kille så mkt.. Nu vill han inte ha mej, o jag vill verkligen ha tillbaka honom.. Inget jag säger hjälper, o jag kommer inte orka något utan honom.. Vad ska jag göra?????

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ditt ex känner sig tydligen så pass sviken av dig att han inte längre vill ha ett förhållande med dig. Det går inte att säga ifall det är något som han kan eller har lust att försöka ta sig igenom och ge er en ny chans, eller om han helt enkelt inte tycker att det finns tillräckligt mycket att bygga på mellan er för att det ska vara värt mödan. Den saken kan bara han själv svara på. Vad du kan göra är att prata med honom och se ifall det här är något som ni tror ni kan arbeta er igenom, men om han insisterar på att han inte vill ge er en andra chans så har du inget annat val än att acceptera det.

I det läget handlar det om att du måste hitta ett sätt att gå vidare som funkar för dig. Det är olika för olika människor vad som fungerar när det gäller att gå vidare efter ett kraschat förhållande. En del behöver ut och umgås mycket med andra för att ge sig själv lite distans, emedan andra söker ensamheten och sörjer klart innan dom ger sig ut och träffar människor igen. Att ha nära vänner och prata med och finna stöd hos kan vara viktigt och har man inte det, eller det känns som om det inte räcker så kan man också söka hjälp hos tex en kurator på närmaste Ungdomsmottagning. Det kan vara ett sätt att ta sig igenom det värsta innan man känner att man klarar att gå vidare på egen hand. Så, du måste själv fundera över vad som funkar för dig även om det självklart kan kännas som om inget fungerar. Men ibland tvingas man hantera situationer som man helst önskar att man slapp och då gäller det ändå att göra det bästa man kan av det och lyssna till sina egna känslor om vad man behöver i form av stöd, hjälp, ensamhet, sällskap osv.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar