Frågor och svar om underlivet

20 Mar 2005, 10:57 1112
Tjej, 0 år
Question


hej! jag förlorade oskulden igår. Men nu när ja stoppar in fingret så kÄnns det precis lika trångt som innan jag hade sex. Varför ere så? ska inte slidan ha töjts ut?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Slidan är väldigt elastisk. Det innebär att den töjer sig efter behov. Så när en penis förs in så töjer den sig efter den storleken, samma sak när kvinnan föder barn. Men förs det inte in något så går den ihop till "normalläge". Så, det är alltså inget konstigt det du beskriver utan det är snarare ett bevis på att din slida är elastisk vilket alltså är normalt. Den enda skillnaden efter att man haft samlag är att mödomshinnan som sitter en bit in i slidan har töjts ut så slidan lättare töjs när något förs in utan att det gör ont. Men det är inget du generellt känner när du för in ett finger.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar