Frågor och svar om lärare

31 Mar 2005, 18:37 493
Annat, 0 år
Question


Sjukskriven från gymnasiet? går det?

Jag går i tvåan på samhällsprogrammet, lider av stress, epilepsi, sorg.. brist på glädjeämnen. Känner att jag skulle behöva några veckor för mig själv. Vill inte hoppa av skolan, och behöva gå om.
Kan man vara sjukskriven några veckor? Hur funkar det?
Allt har bara blivit så mycket nu, jag har försökt prata med mina lärare men jag måste ha de sämsta lärare man kan ha. Ingen har tid att lyssna och ingen bryr sig. Det kanske man inte kan räkna med på gymnasiet..
Tacksam för svar.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Man kan bli både fysiskt och psykiskt sjuk även när man studerar varför sjukskrivning kan behövas. Det är dock viktigt att man får hjälp och förståelse för det här så man både har en möjlighet att bli bättre, och hänga med när man väl är så bra att man kan gå tillbaka. Det är alltid en läkare som sjukskriver en varför mitt råd till dig är att du går till en läkare på antingen vårdcentralen eller på närmaste Ungdomsmottagning för att få hjälp med att utreda dina problem. Om du känner för det kan du börja att gå till skolsköterskan så hon/han kan hjälpa dig att komma vidare ifall hennes hjälp är otillräcklig, för det kan vara bra om någon med kunskap inom området och som jobbar på skolan känner till dina problem och kan hjälpa dig i kontakter med dina lärare så du kan få en planering som funkar för dig om du nu skulle behöva vara borta ett tag.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar