Frågor och svar om kärleksrelationer

15 Apr 2005, 10:04 281
Tjej, 0 år
Question


jag är ihop med en kille och älskar honom så mycket... jag tror inte han älskar mej lika mycket och det gör så ont... jag är åxo så orolig att han ska göra slut och det vet han om... jag vet inte vad jag ska göra... vi har varit ihop nästan 1.5 år och har de jätte bra annars...

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om man har en relation med någon och börjar känna sig osäker på den andres kärlek eller vilja att fortsätta relationen är det bästa man kan göra att ta upp det med personen ifråga. Att gå runt och oroa sig och fundera för sig själv leder sällan till något positivt, utan tvärtom så ger det istället fritt utlopp för ens egna fantasier som sällan visar sig stämma. Att ta upp det och prata med sin partner är enda sättet att sätta stopp för oron och fantasierna. Och skulle det nu visa sig vara något som är fel i relationen så ens oro och misstankar stämmer, så är det även i det fallet bättre att prata om det innan det är för sent. För många gånger kan man komma tillrätta med problem i ett förhållande om man pratar om det istället för att tiga ihjäl det för då leder det nästan alltid till att förhållandet tar slut förr eller senare. Så, du har allt att vinna på att prata med din pojkvän så du kan få lugn och ro, eller åtminstone få en chans att tillsammans med honom jobba på det som eventuellt inte stämmer mellan er just nu. Så, även om han vet att du känner så här så har ni uppenbarligen inte tagit tag i det ordentligt och du har inte fått några bra svar, varför mitt råd är att du fortsätter prata med honom tills ni reder ut det på ena eller andra sättet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar