Frågor och svar om här kan man få hjälp!

15 Apr 2005, 10:14 350
Tjej, 0 år
Question


jag är en tjej som är deprimerad.jag vet inte varför.jag vill kunna va glad.men jag kan inte det.inte ens när det går bra.jag vill gå till en psykolog.men jag vill inte gå till skolpsykologen eftersom om någon ser det frågar dom bara varför och det orkar jag inte med.vad ska jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är bra att du söker hjälp när du känner dig så här och vill du inte gå till skolpsykologen så kan du gå till närmaste Ungdomsmottagning eller så kan du vända dig till barn-, och ungdomspsykiatrin om du är under 18 år. Där kan det ibland vara lång väntetid men det får du veta när du ringer, varför du ändå kan prova den vägen. Men lättast brukar det vara att vända sig till Ungdomsmottagningen. Det är inte alltid det finns en psykolog där men kuratorer finns alltid och dom kan sannolikt hjälpa dig. Skulle ni komma fram till att du ändå behöver en psykolog så kan dom hjälpa dig att få en tid hos barn-, och ungdomspsykiatrin i sådant fall. Men som sagt, ring gärna dit själv för det är inte säkert att det är lång väntetid så det skadar inte att ringa och fråga så kan du själv sedan avgöra vart det känns bäst att gå.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar