Frågor och svar om misshandel

17 Apr 2005, 09:42 140
Tjej, 0 år
Question


Hej igen! Jag vänder mej hit igen. Det var jag som dagen innan skrev hit om att jag var orolig för att något hänt min kompis.. att någon kan ha sett henne på TV i ett sammanhang då hon spelade brottsoffer i rekonstruktion och fått för sej att hämnas för att hon bidragit till att ev. få fast gärningsmannen/männen.. Min oro för att något sådant kan ha skett har ökat hos mej.. jag vet att hon umgås med en kille som inte har så skötsamma personer och jag har hört rykten den senaste tiden att någon utav hans kompisar kan på något sätt ha koppling till den brottsrekonstruktion som tjejen deltog i.. kanske inte personligen men att den i sin tur känner till detaljer, inblandade irl etc... Vart kan jag vända mej med min oro...? Eller det räcker kanske att skriva hit..?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du känner oro för att någon skall utsätta din kompis för något brottsligt på grund av att hon figurerat i ett sammanhang som har med ett annat brott att göra så råder jag dig att vända dig till polisen. Det är polisen som har fakta i ärendet och som kan bedömma och besluta om eventuella skyddsåtgärder ifall någon är hotad. Så, kontakta polisen och prata med dom om din oro.

Om det är så att din kompis är försvunnen så du tror att något redan kan ha hänt henne gäller samma sak. Så kontakta polisen oavsett för polisen är dom enda som kan göra något i sådana här fall.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar