Frågor och svar om onani

20 Apr 2005, 09:22 2034
Kille, 0 år
Question


jag en kille på 15 år brukar titta på erotik på internet och på DVD och sitta och onanera sammtidigt och jag undrar om det olagligt att titta på erotik om man är 15 och om det är olagligt borde jag sluta med det?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, det är inte olagligt att titta på erotik. Det är tämligen vanligt att unga killar och tjejer tittar på erotik och porr medan dom onanerar. Det är inget man behöver sluta med, men det kan vara viktigt att komma ihåg att porr många gånger kan ge en felaktig bild av hur sex mellan två människor går till. Porr handlar mer om att visa olika fantasier precis som vilken annan film som helst med den skillnaden att det här handlar om sexuella fantasier. På det viset kan porr vara en ganska dålig sexualundervisning som gör att man kan tro att alla har väldigt avancerad sex vilket kan göra att man känner sig pressad när man väl ska ha sitt första samlag. Men så länge man vet om det så är det upp till var och en att bestämma om man ska titta på erotik och porr.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar