Frågor och svar om att vara gravid

20 Apr 2005, 09:32 208
Annat, 0 år
Question


jag vill bli gravid!!!
när e dt jag ska ha oskydat samlag med min kille jag va gravid nyligen men fick missfall.. när skall jag ha samlag när är jag som mest "befrukt bar" mång kramar/ . snälla hjälp mig!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om ni är överens om att skaffa barn och vill aktivt försöka bli gravid så ska man ha sex runt ägglossningen som inträffar 10-16 dagar innan mens, dvs mitt emellan två menstruationer ifall man har regelbunden menscykel på 28 dagar. Har man längre menscykel så förskjuts det någon/några dagar. Gå gärna in på http://www.familjeliv.se/Gravid/agglossning.php
så kan du med hjälp av deras ägglossningskalender räkna ut när du är som mest fertil. Sedan är det upp till dig och din kille att bestämma om ni vill försöka planera in sex vid dessa tillfällen eller om ni istället vill ha spontansex och ta det som det kommer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar