Frågor och svar om kärleksrelationer

22 Apr 2005, 09:44 203
Tjej, 0 år
Question


Jag träffade en kille för 2 år sedan. Efter att vi varit tillsammans i 2 veckor så kysste jag en kille. jag berättade aldrig detta för honom. han vet inte om det. Han är världens underbaraste och jag älskar honom så mycket. det har gått 2 år å vårt förhållande är hur fins som helst. är jag SKITDUM som inte sagt nåt?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, du är inte skitdum som inte sagt något. I början av en relation innan man känner sig riktigt säker på varandra så är det inte ovanligt att man kan strula med någon annan. Vissa väljer att berätta det och andra gör det inte då dom inte vill riskera relationen om dom nu kommit på att det är en relation som dom verkligen vill satsa på.
När man som ni har varit tillsammans i två år så kanske det är av mindre betydelse om man kysste någon annan precis i början av relationen, varför det sett ur den aspekten inte är livsnödvändigt att berätta. Men om man själv känner att man verkligen vill säga allt till sin partner och man själv känner sig plågad av att inte ha berättat, ja, då kan det bästa alternativet vara att berätta. Så mitt råd är att du själv känner efter ifall detta är något som plågar dig att inte ha berättat och väljer utifrån det om du vill berätta eller inte. Utifrån min erfarenhet så är det här ingen stor sak som borde ställa till problem i ert förhållande när ni nu kommit så långt och har det bra, men om det gäller för er relation kan du bedömma bäst själv. Men som sagt, skitdum för att du inte sagt något, är du inte.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar