Frågor och svar om kärleksrelationer

23 Apr 2005, 11:35 232
Kille, 0 år
Question


jag är kär i en tjej som bor i husqvarna och jag bor i halmstad vad skall jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att ha en relation på avstånd passar vissa emedan andra inte trivs med det alls. Så om det funkar eller inte beror mycket på hur man själv ser på det. Vantrivs man med att gå och längta och inte kunna träffas så ofta och tycker att telefon och mail känna väldigt otillräckligt så kan det bli svårt om man inte har möjlighet att flytta till varandra. Men om man försöker se det positivt att man får längta efter varandra och att det kan bli mer festligt när man väl ses, samtidigt som man kan utnyttja tiden ifrån varandra till att umgås med vänner och familj så kan det vara jättebra med ett förhållande på distans.

Nu vet jag inte om du är tillsammans med den här tjejen eller om du är kär och funderar på om du överhuvudtaget ska göra ett försök att få till en relation. Men oavsett vilket så är mitt råd att du funderar över hur du själv ser på det här med kärlek på distans och om du tror att du kan hitta ett positivt förhållningssätt till det. För kan du inte det, och du saknar möjlighet att flytta, så kanske du ska lägga din energi på annat håll än att försöka satsa på den här relationen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar