Frågor och svar om mobbning

23 Apr 2005, 11:41 426
Annat, 0 år
Question


Hej...
jag ubdrar om jga kna byta klass. Jag går på est. lin. inr teater och jag vill fortsätta men jag skulle inte vilja fortsätta att gå i min klass. Kan jag byta till en annan skola som har est.lin. inr teater. I min skola finns det bara en klass. Anledning till att jga vill byta är att jag har blivit "utfryst" av mina klasskamrater. Jag skulle verkligen uppskatta om ni kunde svara mig.
P.S. det går inte att lösa "utfrysningen". Tro mig.
Tack på förhand :)

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om en situation i skolan blivit ohållbar bör man få möjlighet att byta ifall programmet finns på någon annan skola. Så mitt råd är att du går till den rektor som är ansvarig för ditt program och diskuterar din situation. Om du vill kan du gå till kuratorn först och prata med henne/honom om situationen som uppstått i din klass. Hon/han kan vara ett bra stöd i samtalen med programansvarige/rektor när det gäller själva bytet. Du kan också prova att ringa upp eller besöka den skolan du vill gå på och prata med deras rektor/programansvarige för ditt program och höra hur dom ser på det innan du pratar med din egen skola. Syokonsulenten kan också vara till hjälp här varför du även kan vända dig till henne/honom och höra ifall han/hon kan hjälpa dig att höra hur möjligheterna på en annan skola ser ut. Välj den väg som känns bäst för dig för du kommer sannolikt att få prata med flera för att få klart för dig hur möjligheterna ser ut.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar