Frågor och svar om familj

28 Apr 2005, 12:21 222
Kille, 0 år
Question


hej ja bor hemma hos min papap ja har bott i en fosterfammilj i två år innan o nu mår jag så pass dåligt att ja vill flytta tillbaka till min fosterfamilj jag har skurit mig på armarna och försökt tagit liovet av mig flera gånger ja står inte ut med att bo hemma längre jag undrar om socialen kan hjälpa mig med en lägenhet eller stödboende eller vad som ehlst bara jag kommer från min pappa jag tänkte om ja kan flytta tillbaka till min fosterfamilj men det blir säkert flera olika problem med tanbke på att jag snart är 18 år ja har haft kontalkt med wsoc i flera år innan tror ni att d ekan hjälpa mig på något sätt ja klarar inte att bo hämma längre snart ?? vad ska jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du ska absolut ta kontakt med soc igen så dom kan hjälpa dig. För om du mår så här dåligt av att bo med din pappa så är situationen inte bra och då får man hitta andra lösningar. Andra lösningar kan ju innebära att du flyttar tillbaka till din gamla fosterfamilj om det är möjligt eller att soc hjälper dig med ett stödboende eller egen lägenhet.
Så, tveka inte, utan ta kontakt med dom direkt så dom kan hjälpa dig. Om dom du träffat på soc tidigare finns kvar så ring till dom igen, annars går det bra vilken socialbyrå du än vänder dig till. Det viktiga är att du tar kontakt för så här ska du inte behöva ha det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar