Frågor och svar om få kontakt

28 Apr 2005, 12:25 153
Kille, 0 år
Question


hej jag är kär i en tjej men vågar inte säga det vad ska jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om man inte vågar eller hittar ett bra tillfälle att säga till någon att man är kär, så kan man försöka visa det på andra sätt. Man kan tex titta lite extra och le när personen tittar tillbaka. Man kan försöka vara i närheten av personen lite mer och man kan fråga om man tex ska göra något tillsammans.

Det här med att våga visa vad man känner är något man oftast måste träna på. Det gäller bara att bestämma sig för att börja träna precis som med vad som helst. Så räkna med att det kommer kännas jobbigt och pinsamt i början så kan det vara lättare att hantera det än om du räknar med att du ska klara det utan problem. Men låt inte rädslan hindra dig från att möjligheten att hitta kärlek utan försök acceptera att ingen föds med den här förmågan utan man får träna sig till den och då gäller det att våga prova olika saker även om det går fel ibland.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar