Frågor och svar om underlivet

29 Apr 2005, 11:26 775
Tjej, 0 år
Question


Hej! Jag har några frågor som jag hoppas att du kan svara på. Det är såhär att jag och min kille vill ha sex men jag är ororlig eftersom jag tror att jag är lite trång, jag får in tre fingrar men om jag tar ett grövre föremål går det nästan inte och min kille är stor, väldigt grov så därför är jag ororlig att det inte ska gå. Och den andra frågan är: när jag känner med fingrarna lågt in i slidan känner jag som en tapp, den sitter som mitt i vägen, kommer det vara nåt problem när jag har sex? för ibland när jag använder tampong så känner jag den. Tacksam för svar.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är få tjejer som är för trånga då slidan är oerhört töjbar. Om du tänker på att ett barn kan pressas ut ur slidan så får du en bild av hur töjbar slidan är. När man är upphetsad så utsöndras dessutom sekret i slidan som gör att penisen glider in lättare.
Men är du orolig för det här så prata med din kille så ni kommer överens om att ta det en liten bit i taget så du kan känna dig för.
När det sedan gäller den tapp du känner så är det livmodertappen. Det är helt normalt att känna den med fingret eller när man använder tampong. Men det är inget som vanligtvis medför problem när man har sex.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar