Frågor och svar om familj

5 May 2005, 11:05 186
Annat, 0 år
Question


hej hej det e så att jag umgås med en kille som är 5 år äldre än mig jag är 19 snart själv men det är min kompis ex och nu har det blivit kallabalik. Ingen i min familj pratar med mig inte min kompis. Och den killen har fått massa problem snälla vad ska man göra. det är inte roligt vi är bara kompisar men det är ingen som förstår det

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Uppenbarligen så har både din kompis och din familj något emot att du umgås med den här killen även om det sker på ett vänskapligt plan. Du säger inget om orsaken till att dom är emot det, varför det är svårt att ge dig något mer specifikt svar.
Det råd jag kan ge dig är dock att fortsätta försöka prata med dom och ta reda på vad det är som gör att dom reagerar som dom gör. Först när du vet orsaken till deras motstånd kan du bemöta deras kritik.
Löser det sig inte genom att du försöker fortsätta prata med dom så kan det bli så att du tvingas välja för det blir ju en ohållbar situation till slut ifall personer vägrar prata med en. Men förhoppningsvis kan du undvika att hamna i den situationen. Men sannolikt komer du få kämpa själv med att ta initiativ till att prata med dom eftersom varken din familj eller kompis verkar speciellt intresserade av att lösa det här tillsammans med dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar