Frågor och svar om första gången

5 May 2005, 11:26 716
Tjej, 0 år
Question


Jag och min pojkvän hade sex för första gången, han hade inte så stora problem med att få in den, men efter ett tag så märkte vi att det var fullt med blod. vad var det som hade hänt?, det var inte alls så att det gjorde ont på mig så är det säkert att det var jag som blödde?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

När mödomshinnan tänjs ut så är det normalt att det kommer blod. Man behöver inte ha ont för det, för är man väldigt upphetsad så är det inte alltid man känner smärta fast mödomshinnan tänjs ut. Så, det troligaste är att det var du som blödde och att det berodde på detta, vilket är helt normalt. Det jag kan reagera på är dock när du säger att det var fullt med blod. Är det stora mängder blod som kommer så låter det inte troligt att det beror på mödomshinnan så det beror mycket på vad du menar med "fullt med blod". Är du orolig eller om blödningarna forsätter så är mitt råd att du går till närmaste Ungdomsmottagning och träffar barnmorskan där, eller vänder dig till vårdcentralen. Skulle det vara han som blöder så gäller samma sak.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar