Frågor och svar om p-piller

13 May 2005, 09:00 309
Tjej, 0 år
Question


hej, jag e 15 år och har precis blivit av med min oskuld. Min kille vill nu att jag ska börjar käka p-piller. För han vill öka lusten. Jag har hört att man blir svullen i näsan och sen inte kan få barn e det sant? Jag måste få veta. Dessutom så undrar jag om man kan dö av mun herpes!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, p-piller hindrar en inte från att få barn när man sedan slutar och man blir inte heller svullen i näsan. Men p-piller kan ge vissa biverkningar varför det är helt ditt eget beslut ifall du vill äta p-piller eller inte. Vill du diskutera saken och få lära dig mer om p-piller och eventuella biverkningar kan du beställa tid hos barnmorskan på närmaste Ungdomsmottagning. Din kille och du kan gå tillsammans för det här med preventivmedel är ett gemensamt ansvar och inget som killen ska lämna över till tjejen för att det är lättare för honom.
När det sedan gäller munherpes så dör man inte av det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar