Frågor och svar om gravid

14 May 2005, 11:34 83
Tjej, 0 år
Question


Hej jag hade sex med min kille för en vecka sedan, men vi använde kondom. Kan jag vara gravid även om han aldrig kom när han var inne i mig? Har kännt av en slags trötthet och haft en aning magont.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag utgår ifrån att du har missat ett "inte " i din fråga, dvs att ni inte använde kondom, för använde ni kondom så är ju risken miminal för att inte säga obefintlig att du skulle vara gravid, speciellt med tanke på att han inte fick utlösning inne i dig.
Men om ni inte använda kondom så finns det en ökad risk även om han inte fick utlösning inne i dig, för under ett samlag så kan det "läcka" lite sperma innan själva utlösningen. Detta är inget man märker så har man otur kan det räcka för att man ska bli gravid.
Att ha ont i magen och vara trött är dock inga tydliga tecken på graviditet. Men om din mens uteblir nästa gång så bör du testa dig antingen med ett hemmatest du köper på tex apoteket eller så kan du få hjälp gratis på närmaste Ungdomsmottagning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar