Frågor och svar om kvinnans inre könsorgan

21 May 2005, 10:50 797
Tjej, 0 år
Question


Hejsan, Jag är en tjej som är 17 år i år. Jag har något konstigt i min slida som inte borde vara där. Den är bara där i bland (innan mensen).Den är inne i slidan, det är som en avlångknöl. I fall man känner på den så är den hård innan mensen, och efter så är den mjuk!? Jag har haft den där i cirka 1 år ? Vad kan det vara ? Svara hemskt gärna.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det du känner är sannolikt livmoderstappen. Den kan man känna med fingret och den kan svullna innan mens varför den känns extra mycket då. Det här är helt normalt och inget konstigt. Men om du är orolig så kan du gå till närmaste Ungdomsmottagning och be barnmorskan undersöka dig. Det är helt gratis och det är alltid bäst att undersöka sig om man är orolig för något.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar