Frågor och svar om missnöje och bråk

21 May 2005, 11:33 1010
Annat, 0 år
Question


hej! jag är en tjej på 15 år! de är så att jag är kär i en kille somär ett år yngre än mig! Han är världens goaste kille, men alltid när vi är ensama vill han bara att vi ska ha sex eller att jag ska suga av honom, men det vill inte jag, efter att jag har sak det blir han sur och pratar inte med mig. och dagen efter i skolan tittar han inte på mig!det har hänt flera gånger, vad ska jag göra. Måste jag har sex för att han ska tycka om mig??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om det är så att den här killen endast är intresserad av sex och reagerar på det här sättet när du säger nej, så bör du ta dig en funderare på ifall det här är en kille som du vill satsa på. Att vara kär betyder inte att den personen är bra för en, varför det är långt ifrån alla förhållande som överlever bara för att man är kär. Ska det funka bör man ha någorlunda samma värderingar, men framför allt respekt för varandras åsikter, känslor och behov. Det funkar alltså inte ifall det är en person som dikterar villkoren hela tiden och blir sur när den andre vill något annat, vare sig det gäller sex eller något annat.
Så, mitt råd är att du sätter dig och pratar med den här killen och berättar hur du uppfattar honom och ber honom berätta varför han beter sig mot dig som han gör. Utifrån hans svar kan du sedan själv fundera över vad som är bäst för dig när det gäller den här killen, och vägrar han prata med dig om det så finns det ännu mer anledning för dig att ta dig en ordentlig funderare.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar