Frågor och svar om samliv

22 May 2005, 21:27 452
Annat, 0 år
Question


Hej! Om jag och min kille hångla och "hålla på" och jag sätter mig på honom (inte "rida", alltså. Mer som att "ta makten"), blir han tänd då? Eller får han bara lust att putta bort mig?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är ganska många killar som uppskattar när tjejen tar egna initiativ och mer bestämd när man hånglar eller har sex. Men det är omöjligt att säga vilka killar det gäller, utan här får man helt enkelt pröva sig fram eller snacka med varandra så man får en uppfattning om vad den andre gillar. Det finns tyvärr inga andra genvägar.
Sedan kan man också vända på det och utgå från vad man själv gillar. Om du själv blir tänd av det så kan du prova och sedan får du se hur han reagerar. Gillar han det inte får du respektera det, men som sagt, dom flesta både killar och tjejer uppskattar när den andre tar initiativ och gör det utifrån en egen känsla.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar