Frågor och svar om få kontakt

29 May 2005, 10:31 115
Kille, 0 år
Question


hej, jag undrar om det betýder eller är ett tecken på att någon gillar en om man mötts av hans/hennes blickar varje dag i skolan

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det kan mycket väl vara så. Många gånger märker man skillnad på HUR en person tittar på en. Jag menar man möter ju mångas blickar varje dag i skolan då man oftast ser samma personer omkring sig. Men när någon är intresserad av en så tittar många gånger den personen med en mer öppen och inbjudande blick, eller tvärtom med en mer blyg och generad blick som om han/hon tittar i smyg. Den här typen av "tittande" skiljer sig från den vanliga ögonkontakten man har med andra som bara finns runtomkring en utan att ha något speciellt intresse.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar