Frågor och svar om kärleksrelationer

29 May 2005, 10:37 227
Annat, 0 år
Question


Hej , jag är kär i en jättebra kompis flickvän. Har varit det under en lång tid nu och det verkar inte försvinna. Hon vet givetvis inte om det och ente min kompis heller ? E det taskigt mot min kompis att försöka " ta henne i från honom" Eller vad ska jag göra? :S

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du vill veta ifall det är taskigt att försöka ta sin kompis flickvän så kan du fundera över hur du själv skulle ha reagerat om det varit din kompis som försökt ta din flickvän.
Men ibland gör kärleken att man ändå väljer att göra saker som sårar andra, men då bör man vara bereddd att ta konsekvenserna.
I ditt fall kan det handla om att du kanske förlorar din kompis på köpet och det är därför upp till dig att fundera över hur mycket du värderar er vänskap. Så, i ett sådant här läge står man alltid inför ett svårt val, där man själv måste bestämma vad man är beredd att förlora och inte, och vilket beteende man själv tycker man kan stå för inför sig själv och andra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar