Frågor och svar om flytningar och svamp

29 May 2005, 10:41 681
Tjej, 0 år
Question


Hej! Jag har ett JÄTTESTOOOORT problem!

Jag har inte fått min mens än, men jag får jättemycket flytningar, (genomskinliga eller vita) och det luktar illa därnere. Det är inte så kul att gå omkring och lukta! Jag duschar varje dag, minst en gång. Såd det är inte problemet. Men när man går till skolan och så känner man att an luktar vill man helst hålla för näsan på folk eller gå och döööö! Det är jättejobbigt!

Jag får flytninger hela tiden, har inga, som mensen, bestämda tider i månaden. Jag har haft det i ett eller ett och ett halvt år. Jag har väntat på mensen ända sedan förtsta flyningen kom. Jag har också haft ont i magen, nere vid äggstockarna liksom, flera gånger.

Jag har varit hos skolsyster och pratat, och hon säger att det kan vara svamp, är det det?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Illaluktande flytningar kan ha en rad orsaker där svamp är en. Det bästa är att undersöka sig så man tar reda på vilken orsaken är. Mitt råd är att du går till närmaste Ungdomsmottagning och träffar barnmorskan där. Hon kan hjälpa dig med en undersökning helt gratis och ta reda på om du har svamp eller om det finns andra orsaker till dina problem.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar