Frågor och svar om få kontakt

31 May 2005, 10:46 462
Annat, 0 år
Question


Jag är en kille på 13 år som precis har hånglat för första gången på en fest med en tjej i samma klass. Det var inte så mycket snack om det i skolan dagen efter, ingen vågade ta upp det antog jag. Jag vill kyssa henne igen men vet inte hur,när eller var?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Många gånger är det så att båda känner sig lite osäkra ifall den andre vill fortsätta att träffas efter att man hånglat på en fest. Så, det krävs oftast att någon vågar ta första steget och visa att man fortfarande är intresserad och att det inte var någon engångsgrej. I botten finns oftast en rädsla för att bli avvisad ifall det skulle visa sig att den andre inte är intresserad av mer än det som var på festen. Och visst, det kan vara så att det var något tillfälligt för den andre, men enligt min erfarenhet så är det mer vanligt att man missar chansen till att kanske bli ihop bara för att ingen vågar gå vidare och ta första steget och visa att man är intresserad.

Så, du träffar ju den här tjejen i skolan varför det borde finnas ett antal tillfällen då du kan visa att du bryr dig om henne och att du vill fortsätta att vara tillsammans med henne. Att titta på henne lite extra och le, eller att prata med henne lite mer och fråga om ni ska göra något tillsammans efter skolan ger dig förmodligen en vink om ifall hon är intresserad av att det ska bli något mer mellan er.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar