Frågor och svar om att vara gravid

11 Jun 2005, 18:24 165
Annat, 0 år
Question


hej jag hade sex med min kille två ggr på en natt o natten efter så fick jag mens. men fråga är: har jag kunnat blivigt gravid då? jag känner mej osäker för den kom en vecka för tidigt o jag har haft mens i tre år ungefär... tack på förhand

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Risken att bli gravid är väldigt liten i samband med mensen varför du troligtvis inte är gravid. Men om din mens uteblir nästa gång finns det anledning för dig att testa dig vilket du kan göra på närmaste Ungdomsmottagning.
För att undvika den här stressen framöver så rekommenderar jag både dig och din kille att gå till Ungdomsmottagningen redan nu och prata om preventivmedel så ni börjar använda något som passar er. Det kan ni diskutera med en barnmorska, eller så gör ni det enkelt för er och ber att få kondomer vilket man får gratis på UM. För risken att bli gravid finns alltid när man har oskyddat sex även om den minskar rejält just runt mensen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar