Frågor och svar om kompis

17 Jun 2005, 09:47 503
Kille, 0 år
Question


Hej,Jag har ett problem. Jag och min 15 åriga klasskompis som är kille har haft analsex, är vi bögar då? Måste ha svar!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är en hel del tonåringar som har olika typer av sexuella aktiviteter med nära kompisar, många gånger kompisar av samma kön. Det har vanligtvis inget att göra med ifall man är hetero-, eller homosexuell utan det handlar mer om att man är nyfiken på sex och med kompisarna har man en viss trygghet som gör att man vågar börja utforska sin egen sexualitet.

Att vara homosexuell handlar om mycket mer än att ha sex eller fantisera om att ha sex med en person av samma kön. Precis som för heterosexuella så handlar det om att man blir kär, vill kramas, kyssas, vara tillsammans med, gå hand i hand, och längre fram att man vill dela livet och kanske skaffa barn. Skillnaden är att en homosexuell person får dom här känslorna för en person av samma kön.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar