Frågor och svar om göra slut

17 Jun 2005, 10:37 200
Tjej, 0 år
Question


hur lång tid efter att man gjort slut med någon är det acceptabelt att bli tillsammans med någon annan om man vart tillsammans i ett år?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns inget enkelt svar på det, utan det här är något som man själv måste försöka känna efter vad som känns rätt för en själv. Men generellt kan man säga att det viktigaste kanske är hur man gjort slut och om man betett sig schysst så man inte går och bär på någon skuld gentemot sin gamla partner. Man kan ju inte styra kärleken varför man alltså inte kan bestämma hur fort man blir kär i någon ny, vilket gör att det här alltså varierar.
Om man bryr sig väldigt mycket om sin gamla partner kan man ju ta hänsyn genom att inte öppet kramas och kyssa sin nya partner mitt framför ögonen på sitt ex. Men i övrigt så måste det vara upp till var och en och bestämma hur snabbt man känner sig redo för att bli tillsammans med någon ny efter att man gjort slut. Det beslutet bör baseras på hur man själv känner och inte på hur man tror att ens ex vill ha det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar