Frågor och svar om samliv

18 Jun 2005, 14:05 223
Tjej, 0 år
Question


Hej! Jag har ett problem som totalt håller på att förstöra mitt och min pojkväns förhållande. Det är så här att vi kan inte ha sex längre, jag får alltid ont, och jag har läst dem frågorna ni har besvarat men det är inte riktigt id en situationen jag är i. Jag har varit på undomsmottagningen men jag får inte den hjälp jag behöver. Dem har sagt att man måste vara våt osv men hur våt jag än är och det är jag alltid, så får jag ont. Vad beror det på? Kommer det alltid vara så här? I början när jag inte har ont så är det jätte skönt, och jag är våt under hela samlaget. Finns det inget vi kan göra? Det är ett jätte stort hinder för båda vill ju verkligen ha sex. Och det är inte heller det att vi är nervösa eller något sånt, och vi kan prata om allt, men vi finner ingen lösning. Vi kan inte heller köra ”doggiestyle” för det gör fruktansvärt ont i några dagar. Är det fel på mig?
Snälla, snälla, hjälp mig. Tack på förhand

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Mitt råd är att du tar kontakt med en gynekolog som kan hjälpa dig med det här. Det finns sjukdomar andra tillstånd som kan orsaka stor smärta vid samlag och har man återkommande problem med smärta vid samlag så bör man utreda detta ordentligt. Sjukdomarna i sig behöver inte vara farliga men dom kan alltså skapa stora problem med sexlivet. En sådan sjukdom är Vestibulit, och ett annat tillstånd är endometrios som man oftast bara kan ge diagnos på genom en titthålsoperation. Så sök gynekolog som brukar finnas på vårdcentralen eller på närmaste sjukhus och även privat så du får en ordentlig utredning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar