Frågor och svar om kärleksrelationer

26 Jun 2005, 10:33 405
Kille, 0 år
Question


tja! jag är en kille på 13 år som har en perfekt tjej..jag älskar henne..men när vi träffas e d liksom svårt å veta vad hon förväntar sig av en. föräntar hon sig att man ska hångla, att man ska börja jag fattar inte hjälp mig snälla

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det enda sättet att få veta vad någon förväntar sig av en är faktiskt att fråga. Vissa tjejer vill gärna att killen ska ta initiativ till tex hångel men andra vill mer ta initiativ själva, precis som det är för killar.
Så, vad din tjej egentligen tänker och vad hon förväntar sig av dig går inte att svara på utan det är något man får ta reda på genom att prata och fråga. Det är just genom att prata om sådana här saker man lär känna varandra vilket oftast gör att man tycker ännu mer om varandra och känner att man hör ihop.
Så, var inte rädd för att fråga eller berätta om att du känner dig osäker på vad hon vill att du ska göra och hur mycket initiativ du ska ta. Men tänk på att det även handlar om vad du själv känner för. Det är ju inte säkert att du gillar att ta initiativ till att hångla även om hon skulle vilja det. Så, att vara tillsammans handlar mycket om att berätta för den andre om vad man själv vill men också att respektera vad den andre vill så ingen gör något han/hon själv inte vill.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar