Frågor och svar om göra slut

27 Jun 2005, 16:42 221
Annat, 0 år
Question


Hej hopp!
min kille lyssnar inte på mig när jag säger att jag vill göra slut, han säger bara att vi ska försöka att gå vidare. men jag orkar inte. visst jag älskar väl honom. men allt blir bara fel varje gång vi ses eller ska avsluta våra telefonsamtal och säger "puss älskar dig" vad ska jag sga till honom?! jag orkar inte leva med att känna att jag "playar" min egen kille.
och samtidigt är jag kär i min bästa kompis. [det är en kille] han vet om de och vi har varit tillsammans 2 ggr förut, och jag kan bara inte släppa honom. han ber mig att släppa honom för att de kommer aldrig bli vi två igen. förut berättade han för mig att han inte hade några känslor alls för mig. den kvällen kunde jag bara gråta. hur ska jag göra?
*panik*

Svar
Bo Westholm
Psykolog

När det gäller din nuvarande kille så kan du inte göra mer än att säga att du gör slut och sedan visa att du menar det genom att sluta träffa honom och tex be honom sluta säga "puss älskar dig" i telefon. Om han sedan väljer att inte tro på det är det hans sak. Så var tydlig med att du gör slut och stå sedan fast vid det även om han vill få det till något annat, om det nu är så du vill ha det.

När det sedan gäller den här andra killen så verkar han vara tydlig gentemot dig när det gäller att ni inte har någon framtid tillsammans. I den här situationen så verkar det vara du som inte lyssnar, eller som inte vill lyssna. Så, om du inte väljer att fortsätta hoppas på att han ljuger för dig och att det ändå kommer bli ni två, så handlar det om att du måste se om dig själv och tyvärr finns det inget enkelt sätt att komma över en kärlekssorg utan det tar sin tid och sina tårar. Men om ens känslor inte är besvarade så finns det tyvärr inte så mycket annat att göra än att sörja.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar