Frågor och svar om kärleksrelationer

27 Jun 2005, 16:49 364
Kille, 0 år
Question


Hej! Jag undrar om det är vanligt att äldre kvinnor gillar yngre killar. Jag är en kille på 20 år och jag har blivit kär i en kvinna på 30 år. Vad tycker du jag ska göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är mer vanligt än dom flesta tror att killar blir kära i äldre kvinnor. En äldre kvinna kan kännas spännande på många sätt vilket kan göra att det hela blir mer kittlande. En äldre kvinna har oftast också hunnit utveckla en mognad som gör att hon kanske vet mer vad hon vill och tar mer initiativ än yngre kvinnor, vilket många män kan tycka är attraktivt. Det är också mer vanligt än tidigare att kvinnor vågar välja äldre män vilket alltså förr var lite tabubelagt. Att bli uppvaktad av en yngre man kan kännas både smickrande och spännande för en äldre kvinna. Så det finns inget som säger att den här kvinnan inte skulle kunna besvara dina känslor ifall du vågade visa dom.


Så, det är alltså inget ovanligt det här även om det utåt sett varit och är mycket vanligare med förhållande där kvinnan är betydligt yngre än mannen än tvärtom. Men som sagt, det här är på väg att förändras och numera lyfter inte lika många på ögonbrynen. Vad du ska göra kan bara du själv avgöra, men om det bara är åldersskillnaden som gör dig fundersam så finns det väl egentligen inget hinder för att du ska gå på dina känslor och ge det hela en chans. Ni är ju båda två vuxna och då finns ju inga hinder mer än ens egna idéer och föreställningar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar