Frågor och svar om kärleksrelationer

27 Jun 2005, 16:55 190
Kille, 0 år
Question


Hej. Jag är en kille på 18 år. Jag har varit ihop med en tjej i 2 veckor, och allting känns helt rätt med henne. jag gillar henne som f*n och hon e helt underbar på alla sätt. nu undrar jag om man kan säga att man älskar henne, för jag gör verkligen det, eller det skulle förstöra allt mellan oss. jag vill inte sabba detta förhållande, för allt känns som sagt helt rätt med henne.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Visst finns det dom som kan bli skrämda när någon säger att dom älskar en efter att bara ha känt en i några veckor, men dom flesta blir enligt min erfarenhet glada och smickrade.
Så, var inte rädd för att berätta vad du känner, men säg gärna till henne att du varit rädd för att säga det då du absolut inte vill sabba ert förhållande. När du berättar det så visar du henne mer av dig själv som gör att hon både kan lära känna dig bättre men också att hon får en chans att berätta hur hon ser på det här med att älska någon efter så kort tid. Så, var alltså inte rädd för att prata, för enligt min erfarenhet sabbar man sällan ett förhållande för att man pratar för mycket om hur man känner och vad man känner sig osäker på osv, utan tvärtom så förstörs dom flesta förhållande av att man pratar för lite och sällan berättar vad man tänker utan försöker gissa sig till vad den andre vill och hoppas att den andre på samma sätt ska gissa sig till hur man själv fungerar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar