Frågor och svar om kompisrelationer

28 Jun 2005, 10:14 99
Tjej, 0 år
Question


Hur vet man att en person är ens kompis?
asså, de är en person, som jag räknar som min kompis, men vet inte om han räknar mig som sin kompis..

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det bästa du kan göra för att få veta är att helt enkelt fråga honom. Berätta för honom att du gillar att umgås med honom och ser honom som din kompis men att du kan känna dig osäker på hur han ser på det och ifall han tycker ni är kompisar.

Det kan vara stor skillnad när det gäller vad man lägger i ordet kompis. Vissa tycker kanske att en kompis är någon man umgås med dagligen och delar en massa med, emedan andra tycker att en kompis kan vara någon man bara träffar en gång per år huvudsaken är att man gillar den andre personen.

Så, för att få veta hur den här killen ser på er relation och ifall han tycker ni är kompisar eller inte så måste du fråga honom.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar