Frågor och svar om göra slut

9 Jul 2005, 08:27 128
Kille, 0 år
Question


Hej! Jag har gjort nåt jag verkligen ångrar! Mitt ex och jag gjorde slut för en tid sedan och igår sa ja till henne att jag ångrar att vi va tillsammans! Vet inte varför jag sa det men hon hatar mej nu och jag har sagt förlåt å att jag inte menade det men hon pratar inte med mej nu! Jag vet inte vad jag ska göra snälla hjälp mej !!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det kan självklart vara väldigt sårande att få höra att någon ångrar att han/hon varit tillsammans med en, så att din före detta flickvän är ledsen och arg just nu är förståeligt. Om det är så du känner så får du ju ta konsekvenserna av att du inte höll det för dig själv eller sa det till henne på ett sätt som inte var sårande på det här sättet. Men om det är så att du inte menade det du sa, utan mer lät känslorna fara iväg med dig vilket man kan göra om man är irriterad eller på andra sätt i oblans, så kan du försöka prata med henne fler gånger och verkligen visa att du är ledsen. Det kanske inte funkar just nu, så du får förmodligen vänta ett tag tills det värsta lagt sig för henne. Men sedan kan du försöka att få prata med henne igen. Försök då ha funderat ut vad det var som låg bakom ditt uttalande så du kan ge henne en rimlig förklaring. Något annat kan du troligtvis inte göra för tillfället.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar