Frågor och svar om få kontakt

9 Jul 2005, 09:15 109
Kille, 0 år
Question


Hej!! Det är så att i under vårterminen var det en tjej som var kär i mig. Hon vikade, sa hej och pratade med mig lite kort en eller två gånger. Jag vet inte hur men på något sätt fick hon reda på mitt namn och ropade det efter mig ibland. Hon vinkade, sa hej varje gång hon såg mig under ungefär två månder. Jag vinkade och sa hej tillbaka och men det blev inget mer. Hon gick en klass under mig. När jag gick i åttan. Nu till hösten ska jag börja i nian. Nu saknar jag henne och vet inte vad jag ska göra varken nu eller till hösten för att få kontakt med henne.

MVH/ Hmmmm

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ibland så ångrar man att man inte är mer alert när man väl får en chans, men det är inte alltid som känslorna är med en utan det är något som kan växa fram i efterhand.
Men om du nu vill få kontakt med den här tjejen och ni går på samma skola så borde det väl finnas möjligheter att få veta vem hon är och vilket telefonnummer hon har. Har du ingen skolkatalog så du kan se hennes namn, eller känner du ingen som känner till henne. Det brukar alltid gå att snoka rätt på en person om man verkligen vill så jag förutsätter att du kan fixa det på något sätt.
När du väl hittat en möjlighet att komma i kontakt med henne, så kan du ju tex ringa och säga som det är att du har tänkt på henne och skulle tycka det var roligt om ni kunde träffas och göra något, tex åka och bada eller något annat som ni båda tycker är kul.
Svårare än så behöver det inte vara, och har hon visat ett sådant intresse som du berättar om så är nog sannolikheten stor att hon blir glad om du hör av sig. Men visst, det finns alltid en risk att hon har gått vidare när du inte verkade svara på hennes intresse, men om du inte tar kontakt med henne så får du ju aldrig veta hur det ligger till.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar