Frågor och svar om incest

16 Jul 2005, 10:13 1947
Kille, 0 år
Question


Alltid när jag letar efter information på nätet efter Incest endast mellan syskon som båda är myndiga och villiga till det. Så finner jag inte det.

Varför pratas det inte om den typen av incest.

Även om det är helt fel så vet jag att det finns flera familjer vars barn har sex med varandra. Och båda gillar det och ser det inte alls som nåt övergrepp.
Men det finns så lite information just om den typen av Incest.
Känner själv en tjejkompis som har haft det med sin bror och båda var villiga till det och ångrar det inte.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du har rätt i det att det sällan pratas om den här typen av incest. Anledningarna till det kan jag bara spekulera i och kanske har det att göra med det du själv är inne på, nämligen att människor i allmänhet inte ser lika allvarligt på det ifall syskonen är relativt jämnåriga och ingen tvingar den andre, eller så handlar det om att man helt enkelt inte tror att det är så vanligt. Men om du försöker konkretisera vilken typ av information du är intresserad av så får vi se ifall vi kan hjälpa dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar