Frågor och svar om svek

17 Jul 2005, 13:35 539
Annat, 0 år
Question


jag fattar inte en sak jag och en tjej i min klass blev ihop och vi hånglade och myste första dan ,,andra dan jag kommer till skolan så gör hon slut och blir samma dag ihop med min bästa kompis jag fattar inte...

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, det är inte svårt att förstå att du känner dig både överumplad och besviken. Tyvärr går det ju inte att göra så mycket åt saken för det har ju redan hänt. Däremot så kan det kännas bättre för en själv att åtminstone få en vettig förklaring och kanske till och med en ursäkt och enda möjligheten till det är oftast om man själv tar kontakt med personen och sätter sig ner och pratar.
Så, om du känner för det och orkar så kan du mycket väl gå fram till henne när hon är för sig själv och säga att du vill prata om det som hänt eftersom du inte förstår dig på hennes beteende. Förhoppningsvis så tar hon tillfället i akt att ta lite mer ansvar för sina känslor och sitt beteende så hon kan prata med dig och förklara varför det blev så här. Men kanske blir du sviken en gång till då hon kanske försöker undvika det hela då hon kanske inom sig känner att det här inte var riktigt schysst gjort och därför försöker blunda inför det hela.
Man vet aldrig, så det enda man kan göra är att försöka, eller så får man låta saken vara och slicka sina sår utan inblandning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar