Frågor och svar om stånd

24 Jul 2005, 10:27 791
Tjej, 0 år
Question


jag undrar om det är normalt att penisen är slak efrter att han fått utlösning, och får det svårt att få stånd igen på ett tag??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Efter utlösning är det normalt att penisen slaknar. Att kunna få stånd igen direkt efter en utlösning är också något som skiftar från person till person men andra saker spelar också in. Tex kan tonåringar och yngre personer ha lättare för att få stånd snabbare efter en utlösning då dom generellt är mer "sexuellt hungriga" än äldre män. Men som sagt, det finns inga regler för det här utan vanligtvis tar det lite tid innan killen kan bli så upphetsad igen så att han kan få tillräckligt stånd för att genomföra ytterligare ett samlag.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar