Frågor och svar om att vara gravid

24 Jul 2005, 10:32 317
Tjej, 0 år
Question


Jag och min kille har vart tillsammans i 2 år och jag åt p-piller till en början, och sen slutade jag med de och vi började använda kondom istället. Men vi var i stugan mitt i skogen och upptäckte att vi inte hade med oss kondomer så vi körde utan, men han drog ut den en bra stund innan det gick. Är det sant att under samlaget kommer det ut lite sperma hela tiden fast att han ej kommit? kan jag ha blivit gravid nu fast att han ej kommit i mig?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ja, det kan komma en mindre mängd sperma under själva samlaget utan att killen känner det och utan att han fått utlösning. Så, att dra ut penisen innan utlösningen är förvisso mycket bättre än inget alls, men det är alltså inte någon 100% metod för att förhindra graviditet.
Så även om det är större chans att du inte är gravid så finns fortfarande möjligheten varför du bör testa dig ifall mensen uteblir.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar