Frågor och svar om att vara gravid

29 Jul 2005, 13:28 352
Tjej, 0 år
Question


hej kan man bli gravid om snoppen inte e helt inne. asså.ja e fortfarande oskuld o vi hade sex igår men vi ville inte att det skulle gå in helt vi tog det lite lugnt. så ja undrar..?? snälla svara

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns alltid en risk att bli gravid om man har samlag även om penisen inte är helt inne och även om killen drar ut penisen innan det går för honom. Risken behöver inte vara så stor och i ert fall är det svårt att säga då jag inte vet vad du menar med att den inte var helt inne och att du fortfarande är oskuld. Du säger inte heller något om ifall din kille fick utlösning eller inte, vilket gör det hela ännu svårare.

Så, mitt råd i det här fallet är att du låter testa dig om din menstruation skulle utbli några veckor och att ni använder preventivmedel, tex kondom, nästa gång så du/ni slipper den här oron.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar