Frågor och svar om kontakt

29 Jul 2005, 13:47 206
Kille, 0 år
Question


hej jag är en kill på 19år..jag har träffat en tjej som jag gillar hur mycket som hällst!!..Vi är väldigt tighta, men jag vet inte hur jag ska ta och göra för att visa vad jag känner för henne..skulle bli jätte ledsen om jag gör bort mig helt..

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns sällan några fel sätt att visa någon att man tycker om henne/honom. Och speciellt som ni är tighta tillsammans. Så, det bästa rådet är att du är dig själv vare sig det innebär att du berättar för henne hur du känner, eller om du på andra sätt visar att du tycker om henne. Om du vänder på situationen så tror jag att du själv skulle blivit glad oavsett hur hon hade visat att hon tyckte om dig och att det hade legat väldigt långt bort att du skulle tyckt att hon gjorde bort sig. Och det gäller även om det nu skulle vara så att känslorna inte är besvarade. Att någon tycket om en är smickrande för dom flesta även om man inte alltid känner likadant så man behöver inte vara så rädd för att göra bort sig som dom flesta är, utan mer gå på känslan och låta den leda en rätt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar