Frågor och svar om prata

30 Jul 2005, 13:06 164
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag och har endel bekymmer med min pojkvän, han är 21 och jag 18 varken han eller jag ser det som ett bekymmer. Men hur vet jag att han ärlskar mig, vi har varit ihop i drygt tre månader nu, och jag vill värkligen inte att det ska ta slut, även om det är jobbigt att vi bor så långt ifrån varandra. Han säjer att han älska och saknar mig, men på samma gång säjer han konstiga saker som får mig att undra. *Vad ska han med mig till* Hans första kärlek har presis kommit hem från en längre utomlands resa och jag vet inte vad jag ska göra, han säjer att de bara är vänner, men samtidigt har han sagt att "Jag ska gifta mig med henne när jag blir äldre" hur ska jag tolka det? Och när vi pratar i telefon, vill han nästan alltid lägga på, och ibland kan han prata om ingenting i timmar. Han kan ju vara så underbar så som man alltid drömt om att pojken ska vara, och så kan han vara så sårande. Hur ska jag få honom att förstå? Är han menad för någon annan? Jag älskar honom jag vet det, det känns liksom.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Din pojkvän ger dig uppenbarligen väldigt dubbla signaler som gör att du har svårt att förstå hur pass seriös han är med ert förhållande. Det är självklart frustrerande och den dubbeltydighet som du beskriver är något som ni lämpligen borde prata om så han kan förklara för dig vad han avser med den typen av kommentarer som du nämner.

Så, även om ni bor långt ifrån varandra antar jag att ni träffas någon gång emellanåt och vid nästa tillfälle råder jag dig att ta upp det här med honom. Berätta hur du känner och att det här han säger får dig att fundera men att du vill höra från honom hur han tänker och vad det är han egentligen menar. Beroende på hans reaktion och svar får du sedan fundera över hur du vill gå vidare för även om man älskar någon och vill att det ska fungera så finns det ju ingen som vill satsa på en relation där den andre hela tiden ger signaler om att han/hon är tveksam och kanske vill dra sig ur. Och även om det sårar att få veta kan det vara bättre att veta vart man står så man själv kan ta ställning än att bara leva i ovisshet och bli mer och mer osäker med tiden. Men förhoppningsvis kan ni reda ut det här om ni pratar med varandra, men det är absolut något som du bör ta upp med honom även om du kanske inför dig själv helst vill bortse från det hela och hoppas att det blir bättre av sig självt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar