Frågor och svar om kondom

18 Aug 2005, 15:53 179
Tjej, 0 år
Question


när jag och min pojkvän har sex brukar det nästan alltid sluta med att kondomen fastnar inuti mig så att jag får dra ut den med fingrarna. det är väldigt obehagligt eftersom det väl finns ganska stor risk att hans spermier läcker ut i mig då? plus att det inte känns särkilt smickrande att behöva dra ut en kondom ur underlivet efter varje samlag. jag har testat mig så jag vet att jag inte är gravid men hur ska man göra för att den inte ska hända fler gånger?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det låter som om din pojkvän har en kondom i för stor storlek, för det är inte meningen att den ska åka av på det här sättet. Det finns olika storlekar och sorter som ska passa olika typer av penisar, varför han bör leta efter någon som sitter lite tightare. Han ska också vara noga med att rulla på den hela vägen för annars finns också risk för att den sitter kvar när han drar ut penisen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar