Frågor och svar om bråk

18 Aug 2005, 16:08 260
Tjej, 0 år
Question


Hej. Jag mår skitdåligt av att bo hoss mina föräldrar. Hur ska man göra om man vill flytta till en fosterfamilj?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om man av olika anledningar har det svårt hemma och behöver hjälp tex annat boende är det socialtjänsten man ska vända sig till. Dom har ansvar för att hjälpa barn och ungdomar att få en trygg hemmiljö och kan med olika stödinsatser som familjesamtal och tex annat boende hjälpa familjer som hamnat snett med varandra.
Du kan ringa till socialtjänsten genom att ringa kommunens växel som du hittar på gröna sidorna och be dom koppla dig. Be att få tala med en socialsekreterare som jobbar med familjer. Det som kommer att hända är att du sannolikt får en tid för att komma dit och träffa en socialsekreterare och sedan får ni diskutera igenom situationen och försöka komma fram till vad som vore den bästa lösningen.

Om du tycker det är krångligt att ta kontakt direkt med socialtjänsten så kan du kontakta kuratorn på den skola du går (om du fortfarande går i skolan) eller kuratorn på närmaste Ungdomsmottagning. Dom har i princip alltid ett nära samarbete med socialtjänsten och kan hjälpa dig med den kontakten ifall ni inte hittar någon annan lösning tillsammans.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar