Frågor och svar om kärleksrelationer

18 Aug 2005, 16:46 2663
Tjej, 0 år
Question


Hur gammal måste man vara för att få fölova sig? Finns det någon åldersgräns för detta? Måste man fylla i papper å sådana grejjr eller är det licksom bara att byta ringarna?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

För att få gifta sig måste man vara myndig, dvs 18 år, men för förlovning finns ingen sådan gräns då en förlovning i sig inte innebär något mer än det man själv lägger in i det. Det är inget man registrerar på något sätt utan är något helt privat. Så, förlova sig kan man alltså göra när man vill om man är överens. Är man inte myndig så är det endast föräldrarna som kan ha synpunkter på det hela men det är en diskussion man får ta med dom. Myndigheterna har inget med det hela att göra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar