Frågor och svar om att bli kär i sin kompis

20 Aug 2005, 10:40 187
Tjej, 0 år
Question


Jag har börjat i en ny skola(sjuan,alla är är ny) och jag blev kär i en kille som också började i klassen. Nu är jag jättekär i honom och hela dagarna så kan inte jag tänka på nåt annat än han,jag tror att han inte tycker om mig och vi har inte pratat.
Hur kan jag tänka mindre på honom?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om man absolut inte vill tänka så mycket på den man är kär i får man försöka sysselsätta sig med andra saker som kan uppta ens tankar. Det enklaste är om man hittar saker man tycker är roliga för dom har lättare att fånga ens intresse så man får lite paus från tankarna på den man är kär i. Likadant är det med roliga och intressanta människor. Just nu så har du ju kommit till en ny klass och då kan du försöka lägga mer energi på att lära känna dom andra vilket också kan distrahera dig ett tag.
Men tyvärr så är det nog också så att vara kär innebär att man är ganska "låst" i tankarna på den man är kär i, så till viss del får man nog acceptera det hela och vänder man på det så kan det ju vara lite mysigt också att gå och tänka på den man är kär i. Och kanske tar du mod till dig och går fram och pratar med honom någon dag så du lär känna honom och ser hur han är som person och då ger du ju också honom en chans att lära känna dig, för det är ju inte alla som blir kära så där direkt som du nu blivit.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar