Frågor och svar om könsorganen

20 Aug 2005, 11:07 2026
Kille, 0 år
Question


ja är 13 år fyller 14 i vinter o ja har inte fått något hår där nere ja har ju några svarta fjun börjar håret komma nu då eller när ja har fått några svarta fjun?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det börjar oftast som några små svarta fjun så sannolikt kommer ditt könshår att växa ut nu under den närmaste tiden även om det inte brukar gå så fort alltid.
Det är lite olika när könshåren kommer då det är olika när varje person går in i puberteten. Vissa börjar redan vid 11-12 års ålder emedan andras pubertet inte kommer igång ordentligt förrän dom är 16-17 år. Så, det är alltså inget konstigt, utan det kommer när det kommer, men sannolikt så kommer du se att dina könshår kommer växa ut nu under den närmaste tiden.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar