Frågor och svar om göra slut

21 Aug 2005, 10:37 231
Annat, 0 år
Question


jag är tillsammans men en kille som jag älskar jätte mkt och han älskar mej minst likt mkt. han vill at vi ska ha sex men jga har sagt att jag är osäker och inte redo..han förstog mej men han ville inte vara tillsammans med mej längre men vi är bästa kompisar,vad gjorde jag för fel.? och en annan sak vad är oskuld.?!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det låter tyvärr som om den här killen inte var riktigt seriös om det är så att han gjorde slut för att du inte ville ha sex än.
Du har definitivt inte gjort något fel utan det är helt normalt att säga nej till sex när man inte känner sig redo. Ingen ska behöva ha sex av rädsla för att partner ska göra slut annars. Det är inget schysst förhållande i sådant fall. ¨
Så, anklaga inte dig själv utan prata med den här killen om ni nu är kompisar om hur han tänkte istället som gjorde slut och vad han menade med att han förstod ifall det nu ändå var så att han inte ville vara ihop mer om ni inte hade sex. Eller fanns det andra anledningar till att han gjorde slut?
Skulle det visa sig att han gjorde slut för att du inte ville ha sex så har du fortfarande inte gjort något fel, utan då är det sannolikt inte en kille att satsa på ändå, för älskar man någon så brukar det inte vara några problem att vänta tills den andre känner sig redo för ingen vill ju att någon man tycker om ska göra något mot sin vilja bara för att man själv ska bli tillfredsställd, eller hur?

Sist så betyder oskuld att man inte haft samlag.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar